Uitvoering 2011

Volle tent bij EMOS!

Christelijke muziekvereniging EMOS uit Daarle kan terugkijken op twee goed gevulde avonden in de circustent in ´n Kadiek. Vrijdag- en zaterdagavond namen zij hun publiek mee naar het circus. Natuurlijk begonnen ze de avond met de ´Intocht der Gladiatoren´. Zo konden alle deelnemers van de avond aan het publiek worden voorgesteld; want naast EMOS trad ook de selectie van Gyverda beide avonden op. Na deze introductie vervolgde de fanfare met ´A Circus  Suite´, bij het vierde deel weer samen met Gyverda, en de ‘Amboss Polka’, waar Robin het aambeeld bespeelde (zie de foto).

Daarna was het de hoogste tijd voor de slagwerkgroep. Zij speelden ´Esprit´ en ´Piece of cake´, nummers waarmee ze ook deelnamen aan het festival te Vroomshoop afgelopen zomer 2011. En als laatste de swingende mars ´Go for a swing´. Natuurlijk mocht ook het jeugdorkest tijdens dit concert niet ontbreken. Ook hun nummers stonden in het teken van het circus. Zij speelden ´Circus Delight´ en ´Circus Bamboni. Trapezekunstenaars, olifanten en zelfs de clowns kwamen voorbij.

Na de pauze begon de fanfare, samen met Gyverda, met  ´Allegria´.  Een prachtig nummer waarop een stukje acrogym getoond werd aan het publiek. Vervolgens was het weer de beurt aan de slagwerkgroep.  Zij speelden ´Brazilian Carnaval´ en ´Jumping Circus´ en daarna, meer in  Japanse sferen, ´Sumo´ en ´Kyomoto´. Tussendoor werd het concert even stilgelegd in verband met een huldiging. Albert Lohuis was namelijk 55 jaar lid van de fanfare. Een groot applaus waard. Door de voorzitter werd hem een medaille opgespeld en kreeg hij een certificaat overhandigd en een aandenken in de vorm van een bloemstuk, waarin een mini-bariton verwerkt was.

De avond werd vervolgd met de ´Galop Infernal´ door de  saxofoonsectie. Helaas werd dit ruw onderbroken door de leden van de slagwerkgroep, mensen van de klok. Gelukkig kon in goed overleg het programma vervolgd worden en werd gezamenlijk ´Everybody needs somebody´ ingezet. Na ´A day at the circus´, waarin alle artiesten nog eens voorbij kwamen was er al weer een einde aan de avond gekomen. Tijd voor een dankwoord door de voorzitter. Helemaal afgelopen was het echter nog niet. Met de gezamenlijke mars ´Punchinello´ namen de fanfare, de slagwerkgroep en de selectie van Gyverda afscheid van hun publiek. EMOS kan terugkijken op een geslaagd circusweekend!