Uitvoering 2014: Disney in Concert

Christelijke muziekvereniging EMOS uit Daarle kan terugkijken op een geslaagd najaarsconcert. Zowel vrijdag- als zaterdagavond was de zaal goed gevuld met ruim 200 personen. Het concert was getiteld “Disney in Concert”.  De avond werd begonnen door de slagwerkgroep die ons symbolisch meenam in het vliegtuig naar Disneyland door het spelen van “International Airport” deel 1.

Voordat dit kon gebeuren werden de gasten toegesproken door de gastvrouwen van de avond, de stewardessen Bianca Hellwich en Suzanne Kleinjan. Zij stelden de gezagvoerders van de avond voor: Wilbert Sleumer, verantwoordelijk voor fanfare en jeugdfanfare en René Scholten, verantwoordelijk voor slagwerkgroep en jeugdslagwerkgroep.

Nadat we opgestegen waren was het tijd voor wat vermaak tijdens de vlucht. Als eerste was het fanfareorkest aan de beurt met het spelen van muziek uit “Mary Poppins” en “Pirates of the Caribbean”. Vervolgens was het de beurt aan de jeugdsecties van EMOS, eerst kwam de jeugdslagwerkgroep met “Tom an Jerry” en “Marching through Scotland”. Vervolgens het jeugdorkest met “You’ll be in my heart” en “Go the Distance”.
Alle muziek werd ondersteund door een beamerpresentatie met beelden en filmfragmenten, samengesteld door Laurent Bosch.

Als laatste voor de pauze was de slagwerkgroep van Emos aan de beurt. Ze brachten eerst “Concertpiece” en “Reflections” ten gehore. Daarna werd de landing met het vliegtuig bij Disneyland ingezet, met het spelen van “International Airport” deel 2.

Na de pauze begon het fanfareorkest met muziek uit “Brave” en daarna konden we genieten van “Lilo and Stitch”.
Toen werd het programma stilgelegd door vicevoorzitter Gerrit Kamphuis. Hij haalde 4 jubilarissen naar voren. Ook onze burgemeester mevr. Raven was present om de jubilarissen te feliciteren. Renda Bartels, is 25 jaar lid van de verening. Jeanine Bosch  is ook 25 jaar lid van de vereniging, Jan Scholten is zelfs 50 jaar lid en Marinus Burger spant de kroon met een jubileum van 60 jaar !

Toen was de slagwerkgroep weer aan de beurt, ze begonnen met “Inspiration”, waarna ze verder gingen met “Short & Snappy”.  Vervolgens werden “Flashy Filly” en “The Nehalennia Groove” uitgevoerd.

De avond werd afgesloten door fanfare en slagwerkgroep samen met het spelen van “Two Worlds”
Licht en geluid werden verzorgd door Mark Bosch.