Uitvoering 2015: The EMOS Western Show

Christelijke muziekvereniging EMOS uit Daarle kan terugkijken op een geslaagd najaarsconcert. Zowel vrijdag- als zaterdagavond was de zaal goed gevuld met ruim tweehonderd personen. Het concert was getiteld The Emos Western Show.

De avond werd begonnen door de fanfare en de slagwerkgroep, ze namens het publiek symbolisch mee op reis naar het platteland van de VS, door het spelen van de Pioneers March.

Na dit openingsnummer kwam Gerrit Koppelman het podium opstappen, hij had de rol van sheriff op zich genomen. Hij heette iedereen welkom en beloofde iedereen te beschermen voor alle gevaren die we tijdens de muzikale reis door het wilde westen zouden tegenkomen. Daarnaast zag hij ook nog kans om gedurende het concert de presentatie te verzorgen.

Het programma werd voortgezet door de fanfare, onder leiding van Wilbert Sleumer, met spelen van Oregon en Yellow Mountains. Vervolgens was het de beurt aan de slagwerkgroep, onder leiding van René Scholten werden On the Street en Short and Snappy uitgevoerd. Hierna kwam de fanfare met het prachtige muziek uit de film Dances with Wolves.

Daarna werd het podium vrijgemaakt voor de jeugdsecties van EMOS. Als eerste kwam de jeugdslagwerkgroep, onder aanvoering van Maarten Aalvink. Het publiek kreeg met Hillie Billie Boem Boem en Stampede een paar toepasselijke werken te horen. Als laatste voor de pauze was het de beurt aan het jeugdorkest, onder leiding van Wilbert Sleumer. Ze waren prachtig uitgedost als cowboys en indianen en namen het publiek verder mee op reis met Southern Fried Chicken, The Great Land Run en Cowboys & Indians.
Alle muziek werd ondersteund door een beamerpresentatie met beelden en filmfragmenten, samengesteld door Laurent Bosch.

Na de pauze begon de slagwerkgroep meteen weer goed met Tombasso en Country Song.

Vervolgens kwam het fanfareorkest met muziek uit de bekende serie North and South en daarna kon het publiek genieten van Country and Western een medley van bekende cowboymelodieën.

Daarna kwam de slagwerkgroep met Country Dance, en werd Liberty op een zeer ludieke manier uitgevoerd op melkbussen, zinken teilen en wasborden.
Na dit spektakel werd het publiek door de fanfare meegenomen in de postkoets met Im Postwagen met als solisten Gitte Apeldoorn op trompet en Arjan Stout met de whip (de zweep).

De avond werd afgesloten door fanfare en slagwerkgroep samen met het spelen van Moment for Morricone. Licht en geluid werden verzorgd door Mark Bosch.

 


FOTO’S