Geschiedenis

Hoe de muziekvereniging is ontstaan is niet helemaal duidelijk. Vermoedelijk was men geïnspireerd door de muziekverenigingen uit Den Ham en Vroomshoop. Uit verhalen blijkt dat er tijdens de oorlog al instrumenten waren, door de oorlog lag vrijwel alles stil, maar af en toe werd er een deuntje gespeeld. Het bevrijdingsfeest werd nog opgeluisterd door de muziek uit Den Ham.

De officiële oprichtingsdatum van de Daarlese Muziek Vereniging is 6 juni 1945. De D.M.V. start met 18 leden. In het begin waren er meer leden dan instrumenten, de instrumenten werden toen d.m.v. loting toegekend. Degene die niet meteen een instrument kregen, konden alvast leren noten lezen.

Begin 60-er jaren maakte D.M.V. een moeilijke tijd door en opheffing werd overwogen. Gelukkig kon dit worden voorkomen en werd op 1 januari 1964 de huidige naam aangenomen: EMOS (Eendracht Maakt Ons Sterk).

In 1971 werd de slagwerkgroep aan de vereniging toegevoegd. Ook werd in 1971 het vaandel, wat nog steeds in gebruik is, door Plaatselijk Belang Daarle aangeboden aan EMOS.

De huidige blauw/zwarte uniformen stammen uit 1982. EMOS is momenteel een vereniging met zo’n 60 leden met stevige wortels in de Daarlese samenleving.