Slagwerkgroep

Onze vereniging kent ook een slagwerkgroep. Allerlei soorten trommels en kleine slagwerkinstrumenten worden er bespeeld. We repeteren elke donderdagavond van 20.00 – 22.00 uur onder leiding van dirigent Rutger Jansen.

Tijdens die repetities zijn we bezig met verschillende muziekstukken, zodat ook verschillende muziekstijlen aan de orde komen. De ene keer worden er alleen trommels (snaredrum, tenortrom en grote trom) gebruikt, terwijl bij een ander muziekstuk juist ook de pauken, bekkens, toms en bongo´s gebruikt worden. Bij de slagwerkgroep wordt er soms ook per stuk gewisseld van instrument. Zo kan een ieder dat spelen waar hij/zij zich prettig bij voelt en kan ook iedereen laten zien en horen wat hij/zij in zijn/haar mars heeft. Natuurlijk komen ook de straatmarsen aan bod.

Naast concerten is EMOS bij veel activiteiten in Daarle (en omgeving) aanwezig. Zo halen we de wandelaars van de wandelvierdaagse binnen, begeleiden we de Sinterklaasintocht en zijn we natuurlijk present als er een serenade gebracht moet worden in verband met een jubileum.

De contributie voor leden van het orkest (zonder les en jeugdorkest) bedraagt €17,50 per maand. Leerlingen betalen €20,00 per maand. Bij doorstroming naar de slagwerkgroep komt daar naast een instrument, ook een lessenaar bij, die gebruikt mag worden van de vereniging. Ook zal dan een uniform gepast worden, met toebehoren. Dit alles zit ook bij de contributie in. Voor gepaste zwarte schoenen dienen leden zelf te zorgen.